Slasktrattsbrygg.

 

Här kommer äntligen de efterlängade bilderna från bryggningen av det beryktade ölet slasktratt som Michel berättat om i ett tidigare inlägg.

Till att börja med är det viktigt att få mat i magen innan man börjar, här nedan en “chicken on a can” på en London Porter. Vi gjorde även en marinad på lite av portern, soja, citron (och skal), apelsin (och skal), honung salt, peppar och säkert något mer. Blev mycket bra vill jag mena.

Erfarna som vi är började vi även med middagen samtidigt som lunchen. Här lite potatisskalning inför kroppkakorna.

Michel mäter nogrant upp humle för brygden.

Även att dricka lite öl hann vi med.

Ett hav av rimmat sidfläsk och lök!

Kroppkakssmet in the making.

Kylning med Michels finfina hembygge till vörtkylare.

Så var det äntligen dags för middag! Små nätta skapelser.

Här brygden tappad för jäsning och kylning för att få en lugn start på jäsningen.

Såhär pigg var jag dagen efter brygg och odefinerbar runda på stan. Hepp!

This entry was posted in Bryggning and tagged , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Slasktrattsbrygg.

  1. Maria says:

    Synd att jag missade det där! Men vad har ni gjort med toan, undrar jag?

  2. Tobias says:

    haha stopp i toan?!

  3. peter says:

    Nej, inte stopp! Malt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *