äppel päppel pirom porter!

I höstas när äpplena i trädgården var mogna så gjorde jag en Porter och kom på alldeles lagom i tid att man skulle slänga i äpplena i Portern! vilken bra idé! Jag ångade äpplena i en kastrull (för att döda alla bakterier på de) tillsammans med både kanel och kardemumma, la det i en jäshink och tappade om hälften till hinken med äpplena i och hälften till en annan hink för att klarna och mogna lite. När Äppel päppel pirom porter var färdig men fortfarande ung så tyckte jag att smakerna inte gick ihop särskilt väl och äpplenas syrlighet gick sig inte så väl med porterns mustighet. Nu är det andra bullar, nu smakar den prima och man känner smaken av äpplena väl, snarare i en karaktär av äppelmos än åt cider-hållet. Om jag skulle göra om samma recept skulle jag dock dra ner på kardemumman som fortfarande är lite väl utstickande. Jag kan lägga upp receptet med den mängd äpple och kryddor jag använde vid ett senare tillfälle då jag inte har det här hemma tyvärr. Ett recept kommer snart på din favoritblogg.

Jag var även på Högbergs bryggerikollektiv i söndags och buteljerade amber-alen som vi gjorde för tre veckor sen. Det gick Prima och nu står det ca 17-18 liter och kolsyrejäser på flaska här hemma. Jag glömde tyvärr min kamera hemma, men Joakim fotade och filmade en del och jag tror att han tänkt klippa ihop en liten “kort-film” eller vad man ska kalla det som ska dokumentera söndagens buteljering, smakning av öl och allmänt röj!

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *