Cask ale pumpbygge och renfärsbullar.

Jag ringde min vän Jonas och frågade om inte han var sugen att hjälpa mig att bygga en låda till min öl-pump. Han hjälpte gärna till så jag stack till hans jobb där de har en stor och fin verkstad. väl på plats så gick allting väldigt smidigt eftersom alla verktyg som kan tänkas behövas finns på plats och alla verktyg med. Det hela är en väldigt enkelt konstruktion. Pumpen är en camping-pump som man ska ha till sin vatten tank i sin husvagn, båt etc. sen så har jag satt på en kopåpling som jag borrat 9 hål i som en “sparkler”. Det är inte nödvändigt att ha en sparkler och vissa är för att använda det och andra emot det, så man får göra som man vill helt enkelt. sen byggde vi en låda runt den med gångjärn på baksida så man kan öppna den lätt och koppla på slang och fixa och om det skulle bli några problem. Min rågpale ale kommer förmodligen serveras med hjälp av denna pump på midsommar och jag planerar att brygga en mer klassisk Bitter enbart humlad med Fuggle som ska få serveras som Real-ale den med.

När vi var klara med att bygga lådan så åkte vi hem till jonas för att göra renfärs-bullar. de serverades med rotmos, gräddsås och rönnbärsgele. Det var succé!

This entry was posted in byggen, Mat and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *