Bonden Brak.

Då var det dags för brygg igen. Denna gång blev det en fransk bondöl eller Saison och som vanligt när det är jag som bloggar ligger ett lätt fokus på mat och fotografi.


Vi kör igång tidigt men en brakfrukost (höhö). Scones, philadelphia, sylt, juice, kaffe och annat.


Medan vi mäskade fick vi chansen att äta lunch också. Klassisk sillunch med färskpotatis och en Liefmans Cuvee Brut till.


Michel lakar för fullt.


Sen fick vi äran att prova på en av mina privatimporterade varor, så mycket som en Deus Brut des Flandres Cuvee Prestige 2010. Vi satt fyra personer i ring och smackade ikapp men kunde inte riktigt komma fram till vad vi egentligen tyckte, jag har själv druckit denna öl förut men det var allt för länge sedan. Men vi kom nog till slut fram till att den är torr för att vara en såpass alkoholstark öl och att den är väldigt välbalanserad, kanske för dito.


Dagen därpå upptäckte vi att i lakvattnet som fått stå över natten hade det börjat spontanjäsa.. Vi tog en liten kultur som står och puttrar men troligen är det bara att slänga.

Uppdaterar det här inlägget lite senare med recept och så vidare.

This entry was posted in Bryggning, Mat and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Bonden Brak.

  1. Pingback: Flaskinvenering. | Brygg.se

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *