Rökporter

 



Jag bryggde för drygt en vecka sedan en engelsk Bitter som hamnade på fat igår då jag behövde jästkakan från den ölen till den här nya bryggden, en Rökporter. Bryggningen gick som den skulle men jag fick sämre utbyte än vad jag hade räknat med. Detta trots att jag mätte ph i mäsken och hamnade helt perfekt där. Jag vet i och för sig inte om den tyska rökmalten har mindre diastatisk kraft eller så? Hur som haver så hamnade og på 1063 istället för 1073 som jag räknat med. Jaja, det blir nog en alldelles prima porter hur som helst.
På bilderna kan ni se att det var en rejält mörk historia.

Recept:

Volym: ca 20 liter efter kok och minus det som fastna i humlen.
og: 1063 (hade räknat med 1073

Tysk rökmalt 3000 gram
munchnermalt typ II 2000 gram
chokladmalt (thomas fawcett) 400 gram
crystal malt 100 gram
ambermalt 167 gram
dark ale malt (viking) 300 gram
vetemalt 200 gram

Humle
Chinnook 11,4 AA 37 gram 60 min¨
Fuggle 4,5 AA 25 gram 20 min
Fuggle 4,5 AA 15 gram 5 min

This entry was posted in Bryggning and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *