Ost och Tripel.

Idag var det hög tid att tappa om tripeln för sekundärjäsning vilket också gjordes. Den hade jäst ner till 1013SG vilket är okej och inom typdefinitionen för en tripel men hoppas att den jäser ner 1-2 punkter till under sekundärjäsningen som för tillfället sker på balkongen. Hoppas på så vis att den skall klarna rätt så mycket innan det blir dags för flasktappning om 1-2 veckor. Just nu står den utan isolering för att den skall få ett så snabbt “drop” som möjligt men ikväll eller i morgon klär jag in den i isolering för att hålla en jämnare temperatur och undvika att den blir allt för kall. Den är dock 8.9% just nu så att den fryser är ingen risk.

Jag har även klätt osten i paraffin idag. Så nu är det bara vänta och låta syrakulturerna göra jobbet. Förhoppningsvis fick morbierbaktierna rejält fäste och slutresultatet blir något som i den stilen.

This entry was posted in Bryggning, Mat and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *