Baconöl!

En klasskamrat till mig (Michel) utmanade mig att brygga en baconöl. sagt och gjort, i måndags så bryggde jag en amerikansk brown ale som ska få åka in på sekundärjäsning imorgon tillsammans med en tinktur gjord av bacon och whisky. Den ska få ligga på sekundären en vecka innan jag buteljerar den för för att ta med den till skolan för att ha en baconöl-smakprovning/ tävling.

Recept:

Jäst uppodlad från en flaska Sierra Nevada pale ale.

10 liter og 1051

2 kg Maris Otter

250 gram Crystal malt (Thomas Fawcett)

100 gram Pale Chocolate malt

ibu: 36

10 g chinnook 10,5 % AA 60 min

8 g chinnook 10,5 % AA 30 min

 

 

Det här är kanske inte det mest seriösa jag har gjort men jag hoppas ändå på att få ett gott öl gjort på malt humle jäst och bacon. Helt brygt enligt “Der Sweine Gebot”!

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *