Julölsbattle.

Mer gamla inlägg som vill komma ut.

 

Lite sen uppdatering här men jag och Michel har haft en side by side battle mellan våra julöl i mitten av januari. Vi tog fram varsitt block och spetsade pennorna för att sedan avgöra vem som gjort den bästa julölen. Själv är jag övertygad om att Michel drog det längsta strået här men accepterar ändå hans argument om att min öl inte är klar ännu. Detta eftersom den är spetsad med Brettanomyces. Man kan säga att min öl har blivit tunnare och tunnare ju längre tid den lagrats och har nu en tydligt vinös ton, stora likheter med rödvin för den som känner efter.


Vi gör oss redo.


Upphällning.


Skummets färg skiljer sig.

Vi avslutade det hela med en tryffelpasta. Såsen var en reduktion på vitt vin och grädde som fått puttra i över en timme. I slutet spetsades det hela med tryffel och parmensan. Avslutningsvis revs tryffel och parmensan över tallriken. Otroligt gott om du frågar mig.


Tryffelpasta.

This entry was posted in Provning and tagged , , . Bookmark the permalink.

One Response to Julölsbattle.

  1. Peter Ankerstål says:

    Vi kanske får återkomma vad gäller en mer utförlig redogörelse för hur det faktiskt smakar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *