Bitter till SM

Idag bryggde jag en Ordinary Bitter till som jag ska ställa upp med i Folkets val på SM. Den här ölen ska få torrhumlas och primas på fat för att serveras genom min så kallade Beer Engine. En klassisk Engelsk serveringsmetod för en klassisk Engelsk Ale. Nåväl, kom till SM i Uppsala så får ni smaka på denna öl och några till för den delen.

Recept

20 liter
OG 1038
FG –
Pale Ale Malt (weyermann) 2600 gram
Dark Crystal (Thomas Fawcett) 400 gram

Humle  CA 32 ibu
Northdown 8,7 % AA 25 gram 60 min
EKG 4,8 % AA 20 Gram 10 min
Styrian Golding Bobek, 15 gram torrhumlas i fatet
10 ml isinglass och 80 gram socker åker med ner i fatet också.

Cheers!

This entry was posted in Bryggning. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *