Sommarbitter

Nu var det dags för ännu en bitter. jag har tvättat och återanvänt den 1469 West Yorkshire Ale jästen som jag tror kommer kunna bli min nya favoritjäst. det doftar fruktigt och härligt om SM-bittern och den verkar flockulera mycket bra utan att den sakens skull lägga av i förtid.

Denna gången var det dags för en lite starkare variant av en bitter närmare bestämt en så kallad “Best Bitter”. Jag körde ett väldigt simpelt recept för att ha en härlig, något ljusare Bitter att suga på under sommaren.

Recept:

21 liter, OG 1041 ca 35 ibu

68°C Enkel infusion under en timme.

3700 gram Pale Ale (Weyermann)

300 gram crystal (Thomas Fawcett)

Humle

40 gram Northdown 8,7% AA 60 min

15 gram EKG 4,8% AA 10 min

5 gram EKG 4,8% AA 0 min

jag hade en tsk CaSo4 i mäsken för att få lite mer sulfater och Kalcium i vattnet. Jag måste köpa en “knarkvåg” så att jag kan räkna mer exakt på hur många PPM jag egentligen tillsätter till mitt vatten. Nu är det väldigt mycket på en höft och trial and error helt enkelt.

This entry was posted in Bryggning. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *