Dubbelbrygg APA.

Då var det dags för lite brygg igen, denna gång en dubbel dos American Pale Ale. Jag siktade helt enkelt på att laka ut 54L vört med ett SG på ungefär 1050. Sedan kokades detta  i två omgångar, den första med amerikanska humlesorter (Simcoe och Amarillo) och den andra rundan med humle från Nya Zeeland (Pacific Gem och  Nelson Sauvin). Det hela gick riktigt smidigt och jag fick ett väldigt bra utbyte, upp emot 80%.


Maltkrossen som ni sett innan, nu motordriven.

Det skall bli väldigt intressant att se resultatet när man använt exakt samma vört i två olika kok. Skall bli extra intressant att känna skillnaden mellan de olika humlesorterna. Jag gjorde humlegivorna för de två olika brygderna så lika som möjligt för att så lätt som möjligt kunna jämföra efteråt.


Lunch och lite öl!

Jag har stora förhoppningar på att detta skall bli två riktigt fina fruktiga sommaröl som man kan avnjuta i sommar! Vi får väl se!


Och här jäser det för fullt,  ca 46L.

För att kunna göra recept för två brygder i ett så har jag gjort ett recept på 54L utan några humlegivor och sedan två “batcher” som jag skalat till 50% och sedan angivit humle i dem istället. Hoppas det går att läsa.

Recept:
APA lakning
APA brygg (US)
APA brygg (NZ)

This entry was posted in Bryggning and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Dubbelbrygg APA.

  1. C. G. says:

    Skulle du kunna lägga ut receptet på din lakritsporter? Har försökt hitta det på din hemsida men hittar det inte. Skulle vara jättekul att se hur du gjorde den. Hade du mellan 10 – 20 gram lakritsrot? Din blogg är klockren och jag följer den from nu.

    • Michel Ahlin Wigardt says:

      Jag lägger ut receptet på grundportern i posten. sedan så splittade vi den på 10 liter med lakrits och sedan resten som den var. Mycket lyckad porter, men lakritshalvan blev väldigt parfymig efter att den skarpa rostigheten lagt sig. Vi använde oss av lakritsgodis men jag tror att man får mycket bättre resultat med lakritsrot.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *