Quadbrygg

I helgen var det slitigt! Hela fyra olika brygder skulle göras inför belgoträffen i Uppsala i februari. Eftersom jag och Michel har varsin uppsättning av all vesäntlig bryggutrustning kunde vi brygga två öl samtidigt utan problem, vilket gjorde quad-brygget lite enklare. Jag och Michel bryggde en varsin öl på lördag och på söndagen bryggde Isabel och Magnus en varsin brygd.

Dag 1.

På lördagen började jag och Michel att brygga våra två öl till träffen. Michel en belgisk enkel/blond och jag en ljus stark belgisk ale.

Givetvis måste man börja dagen med en stadig frukost..


Frukost!

Efter det går vi rakt på maltkrossningen vilket i vanlig ordning går riktigt smidigt med en Barley Crusher.


Peppigare maltkrossare får man leta efter.


Exakt skare va!


Hipsterkrossarn.

Här ser ni uppställningen vi använde under lakningen med dubbla uppsättningar lakkärl osv vilket fungerade riktigt bra. Jag har också en liten induktionsplatta som vi använde för det ena koket vilket gjorde det hela än smidigare.


Dubbelmäskning.

Michels lakning satte igen ganska rejält mot slutet vilket gav honom tid över för lite studium inför brygget dagen därpå.


Michel läser på.

Sedan fick vi eftermiddagsfika med Westvleteren 8. En typisk öl där man tror att man skall bli besviken, men så blev faktiskt inte fallet då vi båda blev rätt förvånade över hur den smakade och jag tvingas sälla mig till skaran som tycker att detta är en riktigt bra öl.


Westvleteren 8.

Efter det kom Michel att det kunde vara bra om han hade ett recept nedskrivet till sin öl också..


Receptdesign.

Då Isabel skulle brygga en mörk stark belgare dagen därpå bestämde vi oss för att tillverka lite mörk karamell åt henne, vilket tog sin tid, men bra blev det till slut!


Karamell!

Dag 2.

Dag två var det dags för Isabel och Magnus att brygga sina bidrag. Isabel en mörk stark och Magnus en mörk saison. Här nedan ser vi Magnus passionerat beskriva vad för slags öl han vill brygga.


Magnus.


Isabel.


Magnus & Isabel.

Jag hade ju hoppats att jag skulle kunna ligga på sofflocket hela dagen och ta det lungt men det är rätt svårt att inte springa runt och hjälpa till när folk brygger som tokar omkring en, så det blev en rätt slitsam helg till slut, speciellt efter att man blivit klar med all städning osv.

Äntligen var bryggdag två slut och jag fick sätta mig ner i lugn och ro för att avnjuta en julöl från 2011.


Fjolårets julöl.

Recept:
Belgoträff – Peter
Belgoträff – Isabel
Belgoträff – Michel
Belgoträff – Magnus

This entry was posted in Bryggning, Provning and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *